Loading color scheme

Allergiewijzer

Allergiewijzer

Heeft u nog specifieke vragen over mogelijke aanwezige stoffen? Vraag er naar bij onze één van onze medewerkers.

Bakkerij Beukeveld probeert u zo goed mogelijk te informeren. Niet alleen via onze medewerkers, maar ook via deze website. Hieronder vindt u een beschrijving van de meest voorkomende allergieën. Ook kunt u onder ieder product op de website een overzicht vinden van de aanwezig allergenen.

Voedselallergie of - overgevoeligheid is een verzamelnaam voor overgevoelige reacties op voedsel. Er is sprake van voedselallergie als het afweerapparaat van het lichaam antistoffen maakt tegen bepaalde voedselbestanddelen, zoals eiwitten die voorkomen in koemelk en kippenei. Bepaalde voedingsmiddelen geven naar verhouding vaker een reactie, zoals koemelk, kippenei, tarwe, pinda en noten. Hieronder vindt u een uitleg van de meest voorkomende allergieën. De klachten die kunnen optreden bij overgevoeligheid lopen zeer uiteen. De meest voorkomende klachten zijn eczeem, galbulten, diarree, krampen, astma, migraine.

In principe kunnen alle broodbestanddelen overgevoelige reacties geven. Dit zijn bijvoorbeeld tarwe, gluten, melk, ei, gist en soja.

Broodbestanddelen

Noten of schaalvruchten worden in de bakkerij regelmatig gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan amandelen, walnoten, hazelnoten, en pistachenoten. Pinda’s zijn als peulvruchten een goed alternatief voor noten.

Soja-eiwit in bakkerijgrondstoffen komt voor in ingrediënten als sojameel of sojabloem. Soja-eiwit wordt niet veel gebruikt, maar komt in alle producten in een zeer kleine hoeveelheid voor.

Eieren zijn een veelvoorkomende grondstof in producten van de bakkerij. Ook een aantal bakkerijgrondstoffen bevatten eieren of daarvan afgeleide producten. Bij overgevoeligheid voor kippenei is voorzichtigheid met spijs en banket geboden.

Lactose is melksuiker. Koemelkeiwit bevat tevens lactose. Lactose komt in bijna alle van melk afgeleide producten voor, behalve in gerijpte kaas.

Gluten is een onderdeel van het eiwit in tarwe, rogge, gerst, spelt en haver. Meel, bloem maar ook moutmeel is gemaakt van deze granen en bevat gluten. Bij Bakkerij Beukeveld kunt u glutenvrij brood verkrijgen. Dit wordt geleverd vanuit de vriezer.

In de bakkerij wordt gewerkt met halve pinda’s of pindastukjes, maar ook met pindaolie of arachideolie. Arachideolie wordt alleen gebruikt om de broodblikken in te smeren.

Koemelkeiwit komt voor in melkpoeder en kaas, maar ook in ingrediënten als eipoeder en boterconcentraat.

In bijna alle broodsoorten zit tarwe verwerkt.

CONTACT

Tel: 050-5262362
Fax: 050-5279160
info@bakkerijbeukeveld.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 08.00 -17.00 uur
  • Zaterdag: 08.00 -14.00 uur

Publish modules to the "offcanvs" position.