Allergiewijzer
Heeft u nog specifieke vragen over mogelijke aanwezige stoffen? Vraag er naar bij onze één van onze medewerkers.
Bakkerij Beukeveld probeert u zo goed mogelijk te informeren. Niet alleen via onze medewerkers, maar ook via deze website. Hieronder vindt u een beschrijving van de meest voorkomende allergieën. Ook kunt u onder ieder product op de website een overzicht vinden van de aanwezig allergenen.
Voedselallergie of - overgevoeligheid is een verzamelnaam voor overgevoelige reacties op voedsel. Er is sprake van voedselallergie als het afweerapparaat van het lichaam antistoffen maakt tegen bepaalde voedselbestanddelen, zoals eiwitten die voorkomen in koemelk en kippenei. Bepaalde voedingsmiddelen geven naar verhouding vaker een reactie, zoals koemelk, kippenei, tarwe, pinda en noten. Hieronder vindt u een uitleg van de meest voorkomende allergieën. De klachten die kunnen optreden bij overgevoeligheid lopen zeer uiteen. De meest voorkomende klachten zijn eczeem, galbulten, diarree, krampen, astma, migraine.
In principe kunnen alle broodbestanddelen overgevoelige reacties geven. Dit zijn bijvoorbeeld tarwe, gluten, melk, ei, gist en soja.